Hoofd Tekenkamer Jachtinterieurs

Over De Klerk Binnenbouw

De Klerk Binnenbouw realiseert luxe jachtinterieurs op maat. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende vakmanschap, innovatieve productengineering en betrouwbare levertijden. In Moordrecht worden door engineers en tekenaars de ontwerpen gemaakt. De inkopers zorgen ervoor dat topkwaliteit materiaal beschikbaar is waarna alle onderdelen van de interieurs worden geproduceerd. Op de werven waar de jachten liggen worden vervolgens alle onderdelen ingebouwd en worden de tekeningen werkelijkheid.

 

EEN BIJZONDERE GESCHIEDENIS

Wat in 1873 begon als een bescheiden winkel in gevlochten matten, groeide uit tot een toonaangevende naam in interieurdesign en -uitvoering. Vroeg in de 20e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de art deco, was De Klerk in Nederland bekend als het grootste interieur- en meubelwarenhuis. Daarna ontwikkelde het familiebedrijf zich verder om zich te richten op interieurs voor luxe jachten. In 1978 verzorgde De Klerk Binnenbouw (DKB) het eerste complete interieur voor een Feadship. Sindsdien levert DKB op basis van uitzonderlijk vakmanschap het ene meesterwerk na het andere af. Sinds 2015 maakt De Klerk Binnenbouw deel uit van Koninklijke De Vries Scheepsbouw Groep.

De functie

MT

Als onderdeel van het operationeel MT ben je medeverantwoordelijk voor het realiseren van de interieurs van offerte tot afname. Met je collega’s houd je de hoofdlijnen in de gaten en draag je zorg voor het soepel lopen van het gehele proces. Op strategisch niveau denk je mee over de stappen die de organisatie op lange termijn zet om voor luxe jachtbouw dé strategische partner te blijven op interieurgebied. De ‘meubelmakersgedachte’ verandert naar een bredere visie waarbij DKB de onbetwiste partner in de keten is van het totale bouwproces van de jachten, van idee tot laatste proefvaart. Op tactisch niveau schakel je effectief met je MT collega’s om het evenwicht in capaciteit, kwaliteit en tijd optimaal te benutten. Je rapporteert direct aan de Directeur.

Afdeling

Als Hoofd Tekenkamer geef je leiding aan een getalenteerd en professioneel tekenteam van ongeveer 25 tekenaars. Jij zorgt voor een slimme en passende verdeling van het werk, houdt toezicht over alle werkzaamheden (kwalitatief en kwantitatief) en zorgt ervoor dat de doelen van de afdeling worden gerealiseerd. Dit doe je door het aansturen en organiseren van alle activiteiten op de afdeling, begeleiden van externe partners bijvoorbeeld bij het 3D inmeten van de projectlocaties, afgeven van ureninschatting voor nieuwe opdrachten, stimuleren van hoge kwaliteitsstandaarden en het opstellen en bewaken van de tekenplanning.

Daarnaast heb je goed beeld van de verschillende processen, waarborg je de kwaliteit en stuur je op het halen van deadlines. Je houdt je aan de standaarden, regels en afspraken die gelden en weet die ook aan je team over te dragen.

Van het Hoofd van de Tekenkamer wordt een proactieve houding verwacht. Het gaat erom dat er nieuwe en verfrissende ideeën komen in de aanpak en dat je deze ook kan implementeren. Het cognitieve vermogen en de pro-activiteit van de afdeling moet vergroot worden, er moet duidelijk sturing gegeven gaan worden. Daarnaast is het van belang dat er een betere koppeling ontstaat tussen de engineering, de tekenkamer en de productie. Een optimale samenwerking en juiste balans waarbij de tekenkamer zich kan door ontwikkelen en ambities kan waarmaken. Hiervoor moet je als Hoofd Tekenkamer inzicht hebben in de capaciteit van je mensen en er zorg voor dragen dat je iedereen op de juiste plek inzet.

Innovatie

De Klerk Binnenbouw is een ambitieuze en zeer dynamische organisatie die staat aan de top van de wereld op het gebied van interieurbouw van luxe jachten. DKB is volop in ontwikkeling en heeft gezonde aspiraties en de potentie om te groeien als organisatie. Voor de Hoofd Tekenkamer is een initiërende en bepalende rol weggelegd bij een succesvol bedrijf met een indrukwekkende trackrecord en prachtige historie. Op korte termijn zal er een kantoor in Barcelona geopend worden om de engineering en tekenactiviteiten verder uit te breiden. Dit kantoor zal ook onder de verantwoordelijkheid vallen van de Hoofd Tekenkamer. Je zal samen met je counterpart in Spanje de processen en werkwijze hiervoor gaan inrichten.

Daarnaast zorg je voor (product-)innovatie en de (door-)ontwikkeling van reken- en tekenapplicaties en ben je verantwoordelijk voor het continu verbeteren van de kwaliteit en output van de afdeling. Hiervoor houd je je ogen en oren open nieuwe technologische ontwikkelingen en daagt medewerkers van de afdeling uit om hun kennis en vaardigheden te vergroten op onder andere 3D tekentechieken (o.a. Top Solid Wood).

Profiel

Wie zoeken wij?

Je hebt een natuurlijke drive om zaken te ontwikkelen en te onderzoeken naar wat er beter kan. Je vindt het leuk om alles onder controle te houden én kan tegelijk medewerkers vertrouwen geven door te delegeren. Je weet je team te ondersteunen en te laten groeien in hun ontwikkeling, jij bent degene die de juiste “zetjes in de rug geeft”. Je bent benaderbaar, je hebt een open houding en bent een manager pur sang. Je bent een sterke en evenwichtige persoonlijkheid en communiceert makkelijk met alle lagen in de organisatie. Je weet de juiste prioriteiten te stellen en bent in staat om je omgeving (collega’s en organisatie) te enthousiasmeren en uit te dagen!

Je bent collegiaal en klantgericht ingesteld. Je hebt analytisch inzicht, je bent inventief, accuraat en zeer proactief. Je beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en werkt oplossingsgericht. Je bent stressbestendig en behoudt te allen tijden je helicopterview over de lopende projecten.

Je bent iemand die er voor de volle 100% voor gaat en gedreven is het beste uit zichzelf, hét team en het bedrijf te halen. Je bent doortastend een echte teamplayer en sterke motivator. Je hebt een enorme toewijding, doorzettingsvermogen en de capaciteit om samen te werken. Jij zorgt ervoor dat jouw medewerkers juist geïnformeerd zijn, weten wat er van ze verwacht wordt, dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun werkzaamheden en dat ze veilig werken. Je optimaliseert werkzaamheden en initieert en begeleidt teamoverleggen. Je hebt hbo werk- en denkniveau en bent bekend met de maakindustrie van engineering naar productie naar montage. Dit kan ook vanuit een andere branche zijn dan de interieurbouw. Je hebt management ervaring en weet veranderingen door te voeren en mensen hierin mee te krijgen.

Je bent creatief, pragmatisch, innovatief en zelfverzekerd. Gezien de Internationale werkomgeving beheers je de Engelse taal goed in woord en geschrift. Spaans is een zeer welkome aanvulling. Aangezien je de spin in het web bent beschik je over goede communicatieve vaardigheden gecombineerd met een ondernemersmentaliteit.

Wij bieden

Onder een goede beloning verstaan wij meer dan een goed salaris. Plezier in je werk hebben en een goede balans tussen werk en privé zijn minstens zo belangrijk. Hoe meer jij het naar je zin hebt, hoe beter jouw bijdrage aan onze projecten. Vervolgstappen in je carrière kun je bij de Klerk ook buiten je eigen vakgebied zetten.

Extra informatie

Wil je meer weten over onze manier van werken? Kijk dan via deze link naar een uitleg!

Ben je enthousiast geworden?

Stuur dan je sollicitatie voorzien van cv en motivatiebrief naar hrm@dkb.nl.

Directe sollicitaties hebben de voorkeur boven voorstellen van bureaus.

Complete vacatureoverzicht

Geïnteresseerd in deze vacature?