Leerling meubelmaker (BBL)

De functie

Ben jij een gemotiveerde meubelmaker in opleiding en heb je mbo niveau 2 afgerond? Wil jij werken en leren in de meubelmakerij bij een van de meest toonaangevende jachtwerven, dan is dit jouw kans!

Profiel

Je werkt vier dagen in de praktijk en je gaat een dag per week naar school, bijvoorbeeld het HMC Rotterdam.

Als leerling leer je het vak van het fijn bewerken van hout. De kennis en vaardigheden vanuit de opleiding en het geleerde uit de praktijk pas je uiteindelijk toe bij het opbouwen van bijvoorbeeld wand- en plafondafwerkingen en meubels binnen onze jachten.

Wanneer jij ons weet te overtuigen dat wij jou een leerarbeidsovereenkomst (inclusief salaris!) moeten aanbieden, dan kun je met ingang van het schooljaar 2020/2021 instromen in de opleiding Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer (HMC Rotterdam).

Wij vragen

Wij zoeken talenten met een mbo 2 diploma,in de richting Meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer. Ben jij leergierig, wordt je gedreven door kwaliteit en detail en heb je een goede werkmentaliteit? Dan zien we graag jouw sollicitatie tegemoet.

Wij bieden

  • Een organisatie waarin vakmanschap centraal staat.
  • Een uitdagend leer-werktraject.
  • Begeleiding van echte vakmannen en -vrouwen.
  • Een gezellige informele werksfeer.
  • Salaris.
  • Betaling van de mbo-opleiding.
  • Uitzicht op een vast dienstverband.

Over De Klerk Binnenbouw

De Klerk Binnenbouw realiseert luxe jachtinterieurs op maat. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende vakmanschap, innovatieve productengineering en betrouwbare levertijden. In Moordrecht worden door engineers en tekenaars de ontwerpen gemaakt. De inkopers zorgen ervoor dat topkwaliteit materiaal beschikbaar is waarna alle onderdelen van de interieurs worden geproduceerd. Op de werven waar de jachten liggen worden vervolgens alle onderdelen ingebouwd en worden de tekeningen werkelijkheid.

 

EEN BIJZONDERE GESCHIEDENIS

Wat in 1873 begon als een bescheiden winkel in gevlochten matten, groeide uit tot een toonaangevende naam in interieurdesign en -uitvoering. Vroeg in de 20e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de art deco, was De Klerk in Nederland bekend als het grootste interieur- en meubelwarenhuis. Daarna ontwikkelde het familiebedrijf zich verder om zich te richten op interieurs voor luxe jachten. In 1978 verzorgde De Klerk Binnenbouw (DKB) het eerste complete interieur voor een Feadship. Sindsdien levert DKB op basis van uitzonderlijk vakmanschap het ene meesterwerk na het andere af. Sinds 2015 maakt De Klerk Binnenbouw deel uit van Koninklijke De Vries Scheepsbouw Groep.

Extra informatie

Spreekt jou de combinatie leren en werken bij De Klerk Binnenbouw aan en denk jij de eigenschappen te hebben om als BBL-leerling succesvol de opleiding binnen onze organisatie af te kunnen ronden? Dan ontvangen wij jouw sollicitatie graag uiterlijk 1 maart 2020.

Graag zien we je CV met je (stage)ervaring en een korte/krachtige motivatie tegemoet. Als je vragen hebt kan je altijd even bellen.

Geïnteresseerd in deze vacature?