Projectcontroller (junior)

De functie

Ben jij op je sterkst als je jouw analytische en financiële kennis kan combineren met open inhoudelijke gesprekken met je collega’s? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij vragen

Als projectcontroller bij DKB ben je verantwoordelijk voor de financiële beheersing van de projecten. Dit houdt in dat je projectmanagers en management van betrouwbare financiële rapportages voorziet. Een project bestaat uit de levering en installatie van het interieur van zeer luxe jachten. Onze opdrachtgevers zijn de 4 afbouwwerven van Feadship met in totaal 5 projectmanagers die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen projecten.

Je hebt te maken met een uniek product, namelijk een superjacht. Een Feadship. Elk superjacht, en dus ook het interieur (wanden, plafonds, meubels) is maatwerk. Het totale ontwerp- en bouwproces omvat ca. 3 jaar.

Dit zijn je werkzaamheden:

 • Het opstellen van prognoses van de eindresultaten van de verschillende projecten.
 • Pro-actief en zelfstandig analyseren en interpreteren van de geleverde gegevens.
 • Signaleren van afwijkingen en meedenken over oplossingen op financieel vlak.
 • Je bent de spin in het web en het financieel geweten voor de projectorganisatie van DKB. Een groot gedeelte van je tijd investeer je dan ook in het in gesprek blijven met de projectmanagers en collega’s van andere afdelingen.

Elke week lever je een financiële rapportage van een of twee projecten. Je maakt een prognose van de items en uren. Hierbij maak je gebruik van de gegevens in het ERP-systeem. Je rapporteert aan de Controller. Het team bestaat uit in totaal 7 financiële en ondersteunende professionals waarvan 1 projectcontroller.

Wij vragen

Wij zijn op zoek naar een projectcontroller met minimaal 2 jaar ervaring. Kennis van het maken en analyseren/ interpreteren van financiële rapportages is een must, ervaring in een technische omgeving een pré.

De uitdaging (en het succes!) zit hem in het opbouwen van de relaties met de projectmanagers. Het verschil maak jij door continu in gesprek te blijven. Mensen weten wat ze aan jou hebben: jij levert betrouwbare informatie. En daarbij opereer jij pro-actief en zelfstandig: als jij constateert dat de informatie in het systeem niet juist is, neem je zelf het initiatief om deze fouten in de organisatie boven water te halen.

Verder:

 • Heb je een HBO werk- en denkniveau.
 • Heb je goede communicatieve vaardigheden.
 • Voel jij je in het werkveld in de contacten en gesprekken met de projectmanagers net zo prettig als achter je beeldscherm.
 • Werk je nauwkeurig en efficiënt.
 • Heb je ervaring met ERP/systemen, Excel en PowerBI.

Wij bieden

Onder een goede beloning verstaan wij meer dan een goed salaris. Plezier in je werk hebben en een goede balans tussen werk en privé zijn minstens zo belangrijk. Hoe meer jij het naar je zin hebt, hoe beter jouw bijdrage aan onze projecten.

 • Inspirerende werkomgeving aan de top van de luxe jachtbouw, waar veel ruimte is voor ontwikkelings- en scholingsmogelijkheden.
 • Een marktconform salaris, volgens de CAO Meubelindustrie.
 • Reiskostenregeling.
 • 43 vakantiedagen.
 • Vervolgstappen in je carrière kun bij DKB of de andere vestigingen van Feadship zetten.
 • Leuke collega’s!

Elk superjacht is custom made en kan niet bestaan zonder jouw bijdrage. Er zit dus altijd een stukje van jezelf in. Dat geeft een gevoel van trots. En ook een gevoel van verantwoordelijkheid. Misschien is dat nog wel het belangrijkste dat we je kunnen bieden.

Over De Klerk Binnenbouw

De Klerk Binnenbouw realiseert luxe jachtinterieurs op maat. Wij staan bekend om ons uitstekende vakmanschap en innovatieve productengineering. In Moordrecht worden door engineers en tekenaars de ontwerpen gemaakt. De inkopers zorgen ervoor dat topkwaliteit materiaal beschikbaar is waarna alle onderdelen van de interieurs worden geproduceerd door onze meubelmakers. Op de werven waar de jachten liggen worden vervolgens alle onderdelen ingebouwd en worden de tekeningen werkelijkheid.

 

EEN BIJZONDERE GESCHIEDENIS

Wat in 1873 begon als een bescheiden winkel in gevlochten matten, groeide uit tot een toonaangevende naam in interieurdesign en -uitvoering. Vroeg in de 20e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de art deco, was De Klerk in Nederland bekend als het grootste interieur- en meubelwarenhuis. Daarna ontwikkelde het familiebedrijf zich verder om zich te richten op interieurs voor luxe jachten. In 1978 verzorgde De Klerk Binnenbouw (DKB) het eerste complete interieur voor een Feadship. Sindsdien levert DKB op basis van uitzonderlijk vakmanschap het ene meesterwerk na het andere af. Sinds 2015 maakt De Klerk Binnenbouw deel uit van Koninklijke De Vries Scheepsbouw Groep.

Extra informatie

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan via onderstaande button. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Pieter Postma, Controller of via hrm@dkb.nl.

Overzicht alle vacatures bij DKB en binnen Feadship

Geïnteresseerd in deze vacature?