Project Engineer

De functie

De Project Engineer jachtinterieurs binnen De Klerk Binnenbouw vertaalt en coördineert ontwerp van architect tot realistische bruikbare informatie voor het productiebedrijf. Je bent, met behulp van een 1ste tekenaar verantwoordelijk voor het visualiseren van het project in vloer- en plafondplannen en aanzichttekeningen in schaal 1:20. Hiervoor woon je vergaderingen bij op de scheepswerf met klant en architect. In deze uitdagende functie ben je een spin in het web om risico’s te inventariseren, haalbaarheid te organiseren en uitvoerbaarheid en kwaliteit te realiseren. Je staat in nauw contact met de projectmanager en bootcoördinator om het het project soepel te laten verlopen.

In deze functie houd je je voornamelijk bezig met het maken, bespreken en goedkeuren van principe- en detailtekeningen. Je stuurt productietekenaars aan op inhoudelijke aspecten. Bent het aanspreekpunt op detailniveau voor zowel productieafdelingen als inbouwteam. Hiervoor bezoek je regelmatig productieafdelingen en de locatie waar het jacht wordt ingebouwd.

Tevens ben je verantwoordelijk voor het afstemmen, integreren en controleren van de werkzaamheden van andere disciplines tijdens de enginering, productie en installatie van het interieur. Denk hierbij o.a. aan normen (brand, isolatie), technische zaken (constructies, glas, schuifdeuren), systemen (elektra, water, luchtbehandeling).

Wij vragen

  • HBO werk- en denkniveau
  • Enkele jaren werkervaring binnen de branche
  • Kennis van productieprocessen en productkennis binnen de interieurbouw
  • Omgaan met deadlines en resultaatgerichtheid
  • Communicatief sterk in woord en geschrift in het Nederlands en Engels
  • Kennis van o.a. AutoCad en ERP systemen

Wij bieden

Onder een goede beloning verstaan wij meer dan een goed salaris. Plezier in je werk hebben en een goede balans tussen werk en privé zijn minstens zo belangrijk. Hoe meer jij het naar je zin hebt, hoe beter jouw bijdrage aan onze projecten. Er is veel ruimte voor ontwikkeling en scholing aanwezig. Vervolgstappen in je carrière kun je bij de Klerk Binnenbouw ook buiten je eigen vakgebied zetten.

Over De Klerk Binnenbouw

De Klerk Binnenbouw realiseert luxe jachtinterieurs op maat. Het bedrijf staat bekend om zijn uitstekende vakmanschap, innovatieve productengineering en betrouwbare levertijden. In Moordrecht worden door engineers en tekenaars de ontwerpen gemaakt. De inkopers zorgen ervoor dat topkwaliteit materiaal beschikbaar is waarna alle onderdelen van de interieurs worden geproduceerd. Op de werven waar de jachten liggen worden vervolgens alle onderdelen ingebouwd en worden de tekeningen werkelijkheid.

 

EEN BIJZONDERE GESCHIEDENIS

Wat in 1873 begon als een bescheiden winkel in gevlochten matten, groeide uit tot een toonaangevende naam in interieurdesign en -uitvoering. Vroeg in de 20e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van de art deco, was De Klerk in Nederland bekend als het grootste interieur- en meubelwarenhuis. Daarna ontwikkelde het familiebedrijf zich verder om zich te richten op interieurs voor luxe jachten. In 1978 verzorgde De Klerk Binnenbouw (DKB) het eerste complete interieur voor een Feadship. Sindsdien levert DKB op basis van uitzonderlijk vakmanschap het ene meesterwerk na het andere af. Sinds 2015 maakt De Klerk Binnenbouw deel uit van Koninklijke De Vries Scheepsbouw Groep.

Extra informatie

Ben je enthousiast geworden?

Stuur dan je sollicitatie voorzien van cv en motivatiebrief naar hrm@dkb.nl.

Geïnteresseerd in deze vacature?